Denizcilik Endüstrisinde İnovatif İş Birlikleri

7 February 2020. by

Giderek dijitalleşen dünyaya uyum sağlamada zorluklar yaşayan denizcilik endüstrisinde, eski iş yapma biçimlerinin yerine yenileri geliyor. Bu bağlamda, deniz ticareti ve taşımacılığında karşılaşılan zorluklarla başa çıkabilmek için inovatif programlar oluşturuluyor.  Bu programlardan biri olan Ticaret ve Taşımacılık Etki Programı ile işbirliğine dayalı ve sonuç odaklı yaklaşım sayesinde sektöre katkı sağlanıyor. Program dahilindeki girişimler; siber güvenlik, enerji optimizasyonu, mürettebat refahı,  iman ve gemi operasyonları optimizasyonu ve otonom operasyonlar konularında çözümler sunuyor.

 

5 Büyük Denizclik Firması Start-Up’lar ile Verimliliklerini Artırıyor

 

Kopenhag merkezli yenilik ve girişim geliştirme firması Rainmaking’in Ticaret ve Taşımacılık Etki Programı isimli özel proje çerçevesinde beş deniz devi sekiz girişim grubu ile çalışıyor. Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), Shell, Wärtsilä, Cargotec ve Inmarsat sekiz farklı ülkeden start-up ​​ekipleriyle farklı konularda yenilikçi yöntemler deniyor. İş birliği çerçevesinde 13 ayrı proje üstünden ilerleniyor.

 

Tüm ortaklar şimdiye kadar oldukça tatminkar demeçler verdi. Konu ile ilgili, Shell Yeni Deniz Girişimleri Proje Lideri Michael Andronicou, insan hatasını azaltmak için veri toplayan Scoutbase ile birlikte büyük bir başarı elde ettiklerini ve 2020’de ürünün piyasaya sürüleceği zamanı da iple çektiklerini söyledi. HHLA Dijital Dönüşüm Strateji Danışmanı Till Schlumberger da Ticaret ve Taşımacılık Etki Programı kapsamında, konteynır hasarının tespitinde iyileştirmeler yapmak için KoiReader ile birlikte yaptıkları çalışmadan gayet memnun olduklarını dile getirdi. Wärtsilä Yeni Girişimler Direktörü Steffen Knodt ise kendilerine katkı sağlayan Signol sayesinde yakıt tüketimi ve enerji verimliliği konularında optimizasyonun hızlandığını belirtti.

 

Rainmaking’in Ortağı Nicklas Viby Fursund yaptığı açıklamada denizcilik endüstrisinin geliştikçe inovasyonlara daha çok ihtiyaç duyduğunu ve yenilikçi çalışmaların daha hızlı kabul gördüğünü belirtti. Nicklas Viby Fursund  ayrıca gelişen teknolojinin artıları görünür oldukça denizcilik alanının liderlerinin inovatif girişimcilerle iş birliğine girmesinin de zaten elzem olduğunun da altını çizdi. Yapılan eşleşmelerden yüksek verim alındığını söyleyen iş adamı teknolojik girişimlerin sayesinde şirketlerin karşılaştığı sorunların çözülmesine ve operasyonların değerinin artırılmasına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Rainmaking Karbon Giderme Programı’nı da Duyurdu

 

Ticaret ve Taşımacılık Etki Programı’nın üçüncü döngüsü yakın zamanda başlıyor ve yeni dönemde daha fazla kuruluşun katılımı öngörülüyor. Rainmaking ayrıca yakın zamanda Singapur’da, nakliye için sıfır karbonlu bir geleceğe geçişi destekleyen bir karbon giderme programı başlatacağını da duyurdu.

 

Kaynak: https://worldmaritimenews.com/archives/290141/maritime-firms-team-up-with-tech-startups-to-drive-innovation/